Februar

Haven i Februar

Det skal du lave i haven i februar

Herunder får du ni tips til, hvad du kan gøre for dine planter og haven i februar.

Vand med gødningsvand

I februar kan du begynde at gøde de stueplanter og planter, der står i rum med temperaturer over 5-7 grader, fx udestuer, orangerier og vinterhaver. I takt med at dagslængden forøges, og planterne kommer i vækst, sætter du dosis langsomt op til normal. Vand med en flydende gødning og mikrogødning, så du ikke skal tænke på koncentrationen, hvis du følger vejledningen.

 

Sæt hårdføre planter i drivhuset

Sidst i februar kan lidt mere hårdføre planter, fx nerie, oliven, laurbær og palmer, placeres i et uopvarmet drivhus, hvis der ikke er dagsfrost. Dæk altid planterne med aviser og bobleplast om natten.

 

Start tidlige rabarber i drivhuset

Hvis jorden ikke er dybfrossen, kan du prøve at grave 1-2 blokke rabarber op og plante dem i en spand og sætte dem ind i drivhuset. På den måde kan du få meget tidlige rabarber. Det samme kan du gøre med krydderurter og jordbærplanter. Senere på året kan de plantes ud i haven igen.

 

Beskær buske - og lad grenene blomstre indendørs

Almindelige, blomstrende buske som forsythia, dronningebusk, syren, uægte jasmin, stjernetop og ildtorn kan med fordel beskæres i februar. Brug et ørnenæb, og fjern altid de ældste skud først og altid helt nede ved jorden. Mange af de afklippede grene kan du få til at blomstre indendørs. Husk, at du først skal beskære almindelige roser til april.

 

Bekæmp mos i græsplænen med kalk i februar

Meget mos i græsplænen kan skyldes, at græsplænens pH-værdi er for lav, altså at den er sur. Græs trives bedst ved en pH-værdi på ca. syv. Er den omkring 6-6,5, kan du med stor fordel strø 10 kilo granuleret kalk pr. 100 m2 græsplæne i februar. Du kan måle pH-værdien ved hjælp af lakmuspapir eller med et særligt måleudstyr, som kan købes i fx plantecentre.

Hvis du også giver plænen tre kilo NPK-gødning pr. 100 m2 i april, vil du få en meget bedre og smukkere græsplæne.

 

Læg kartofler til spiring

Læg dine kartofler til forspiring i et frostfrit drivhus. Læg kartoflerne i spande med jord, når der er gode spirer. På den måde kan du få kartofler meget tidligt.

 

Lav nye planter med stiklinger

Februar er også en god måned at fremstille nye planter ved hjælp af stiklinger. Stik stiklingerne i god pottejord, og sæt en plastpose over. Fjern plastposen nogle timer om dagen, så du undgår lettere svampesygdomme.

Plant ud, når du kan se de første rødder på stiklingerne. Det kan du se ved forsigtigt at løfte stiklingerne op.

 

Gå ikke på græsplænen i frostvejr

Undgå at gå på græsplænen, hvis den er frossen uden at være dækket af sne. Græsplanterne har ikke godt af at blive trykket i frostvejr. Det kan give synlige skader på græsplænen senere på foråret.

 

Send plæneklipperen til eftersyn

Hvis din plæneklipper trænger til et eftersyn, så send den til reparatøren nu. Lidt senere på foråret er der altid ventetid. Det er altid en fornøjelse at tage græsklipperen frem i april til den første slåning og vide, at maskinen er i orden.

Vil du have hjælp til anlæg eller renovering af have? Kontakt os nedenfor eller ring på telefon 40 41 36 09

    kontakt os