Anlæg af ny græsplæne

Få den perfekte græsplæne – Såning eller rullegræs, KASVI klare det hele ved anlæg af ny græsplæne

Ny græsplæne med professionel hjælp

Hos KASVI tør vi godt kalde os selv eksperter i at anlægge nye græsplæner (eller omlægge eksisterende).

Med mage tusinde kvadratmeters græsplæne i bagagen tilbyder vi kvalitets græsplæner – både til private og erhverv. Vi klarer alt fra helt nyanlagte græsplæne ved nybyg til omlægning af eksisterende græsplæner.

Om græsplænen er ved parcelhuset eller ude foran kontorvinduet, så er den et naturligt samlingssted. Og ikke mindst, så giver en flot grøn græsplæne bare en god udsigt – den samler hele haven, og sætter prikken over I’et i helhedsbilledet.

Derfor bør og skal du sættes store krav til din græsplæne, og netop derfor er KASVI det helt rigtige valgt til at anlægge din næste græsplæne.

Hvornår skal græsplænen anlægges?

Hos KASVI anbefaler vi at din nye græsplæne anlægges når temperaturen er over 7-8 grader. Og gerne når der er udsigt til lidt regn og ikke alt for højt solskin. Det giver de klart bedste betingelser for, at græsset kan slå rødder og begynde at vokse – så du hurtigst muligt kan få en flot grøn græsplæne.

Typisk vil det bedste tidspunkt på året være fra august til oktober, hvor jorden stadig er varm fra sommersolen. Det kan dog også sagtens lade sig gøre at anlægge græsplænen i foråret. Her skal du dog vente til nattefrosten er væk, og være opmærksom på at græsset er længere om at spire pga. den lavere jordtemperatur.

Græsfrø eller rullegræs

Hvis du har besluttet dig for at få anlagt en ny græsplænen, så er det første skridt at tage stilling til om der skal være såning (græsfrø) eller rullegræs. Nedenfor har vi listet fordel og ulemper op ved begge metoder:

Græsfrø:

 • Den billige løsning
 • Ingen ”ud-af-boksen” løsning på en flot grøn græsplæne fra dag 1
 • Mange muligheder for forskellige typer af græssorter, som giver forskellige typer af plæner
Rullegræs ved at blive lagt ved Innovatorium

Rullegræs:

 • Effektiv, hurtig og nem løsning
 • Dyr løsning i forhold til ”den gamle” metode (såning)
 • Fysisk hårdt (hvis du ikke får en hjælpende KASVI-hånd)
 • Ingen mos eller ukrudt (fra starten)
 • Meget ekstra pleje i starten, specielt ved skygge steder

Hos KASVI kan vi hjælpe med hele processen ved anlæg af ny græsplænen. Dette indebærer alt fra klargøring af jorden til selve såningen og den efterfølgende vedligeholdelse.

Klargøring af jorden er typisk en kombination af følgende: fjernelse af gammel græsplæne, fræsning/grubning af jorden, udlægning af muld, grundig rivning af jorden samt afretning.

Pris på anlæg af ny græsplæne

Der er ingen listepris på at få anlagt en ny græsplæne hos KASVI, da alle græsplæner er forskellige. Der er rigtig mange parametre der spiller ind på prisen. Der skal blandet andet overvejes følgende:

 • Om der bruges frø eller rullegræs
 • Er det ny anlæg eller omlægning
 • Antal kvm og hvor meget ekstra jord/muld skal der køres til/fra
 • Er der specielle krav til f.eks. hvilken type frø / rullegræs der bruges

Under alle omstændigheder så er du velkommen til at få et uforpligtende tilbud på anlæg af græsplænen. Kontakt os på 70707665, info@kasvi.dk eller via kontaktformularen herunder.

Kontakt os