Topdressing af græsplænen

Få den perfekte plæne ved at lade KASVI stå for topdressingen af græsplænen

Topdressing – Genvejen til den perfekte plæne

Har du en træt græsplæne fyldt med huller og mos? Så tag fat i KASVI og få et tilbud på en omgang plæne pleje inkl. topdressing af græsplænen.

Topdressingen af din græsplæne kan afhjælpe alt fra huller og bare pletter i plænen til at gøre ukrudtbekæmpelsen lettere. Udover en flot grøn græsplæne giver topdressing også en jævn plæne, som gør det nemmere at holden den flot fremadrettet.

I løbet af få måneder kan KASVI hjælpe din plæne med at komme til at fremstå tæt, grøn og stærk. En lækker plæne er noget af det mest indbydende i haven. Ikke nok med at den kan bruges til leg med ungerne og andre aktiviteter. Så samler en flot grøn græsplænen også haven, så helhedsindtrykket bliver meget bedre.

Topdressing af  græsplæne

Hos KASVI anbefale vi, at din græsplæne topdresses med jævne mellemrum – hvert eller hvert andet år er et godt udgangspunkt for at holde plænen jævn, sund og tæt. Hvis du har et ønske om den helt perfekte plæne kan der sagtens topdresses flere gange årligt.

Topdressing af græsplæne foretages typisk i forårets, gerne i april. Det er dog ingen hindring mod at gør det hen over sommer eller i efteråret. Hvis græsplænen også får en gang kalk samtidig, så skal det faktisk ske om efteråret/vinteren.

Sådan topdresser du din græsplæne

Hos KASVI følger vi 5 simple steps, når kundens græsplæne skal topdresses. For det bedste resultat anbefaler vi, at alle 5 steps udføres fremfor at et eller flere af de valgfri steps fravælge – enten pga. tiden, lysten eller omkostningerne herved.

Step 1 – Slå græsplænen

Før græsplænen er klar til at blive topdresset skal den klippes (3-5 cm i højden).

Step 2 – Luft ud (valgfrit)

KASVI anbefaler også, at der luftes godt ud i plænen med en greb eller vertikalskære. Det gør at topdresset lettere kan trænge ned i plænen og i sidste end bliver resultatet markant bedre.

Step 3 – Fjerne mos og ukrudt (valgfrit)

Som minimum bør græsplænen rivers over så løst mos, grene og andet nedfald er fjernet.

Step 4 – Så græs (valgfrit)

Selvom der står valgfrit, så anbefaler KASVI på det kraftigste at der eftersås på bare pletter og hvor græsset er lidt tyndt i toppen.

Topdressing af græsplæne
Step 5 – Topdressing af græsplænen

Spred topdressingen ud og sørge for at det er jævnt fordelt over hele græsplænen. Her skal der gang i rive, trillebør og f.eks. en palle til at trække rundt, for at få græsplænen så jævn som muligt. Hvis der umildbart ikke er udsigt til regn, vil en hurtig omgang med haveslangen også være at foretrække.

Nu er det bare at lade topdressingen virke og se frem til en flot jævn græsplæne.

Hvorfor vælge KASVI

Ved at lade KASVI stå for topdressing af din græsplæne er du sikret:

  • En flot grøn og jævn græsplæne, der kan stå imod alle årets strabadser
  • At din græsplæne er i professionelle hænder, hvor plejen udføres til UG med kryds og slange
  • En naturlig pleje af din græsplæne, hvor dens behov for fosfor og kalium typisk dækkes ind af topdres ’behandlingen’
  • Den rigtige kombination af sand, muld, kompost og/eller naturgødning i topdresset
  • Rådgivning mht. hvordan du holder græsplænen flot, grøn og jævn efterfølgende
  • Muligheden for at lade topdressing af din græsplæne være en del af en større haveservice pakke. For hos KASVI lave vi stort set alt i haven.

Topdressing til den rigtige pris

Med mere end 20 års erfaring indenfor haveservice ved vi at kvalitet og pris skal gå hånd i hånd. Derfor får du altid en knivskarp pris hos KASVI, og en garanti for et stykke kvalitets arbejde udført af medarbejdere med en stor faglig stolthed.

Hvis din græsplæne trænger til en omgang topdressing, så giver KASVI meget gerne et tilbud herpå.

Send en besked i formularen herunder eller giv os et kald på 70707665 – så vi kan aftale nærmere omkring din græsplænes behov. Typisk vil vi kigge forbi og sammen gennemgå græsplænen mht. størrelse, udfordringer, behov med mere og derudfra vil vi afgive et tilbud – alt sammen helt uforpligtende.

Kontakt os

Da vi får utrolige mange henvendelser, vedrørende topdressing af græsplæner fra hele landet, vil vi gerne gøre opmærksom på at vi holder til i Herning. Og hvis du bor meget længere væk end 50-75 km vil vi anbefale, at du tager fat i din lokale anlægsgartner i stedet – da det ikke prismæssigt giver mening at få os til at kommer forbi og topdresse din græsplæne.